At have det godt-projektet

I årene 2016 og 2017, havde vi sammen med Kim Rasmussen, forsker fra RUC, særlig fokus på det at have det godt. Kim Rasmussen spurgte mange børn her i huset; Har du det godt? Hvad gør du, når du ikke har det godt? Vil du vise mig, hvor du har det godt?
Han tog fotos af de steder, som børnene viste ham, hvor de har det godt. Børnene lånte Kims kamera, og tog selv deres egne udvalgte billeder.

Kim Rasmussen og Lillian Gregersen (leder) har udvalgt særlige billeder og lavet en fotoudstilling ud fra det indsamlede materiale. Kim Rasmussen og Lillian Gregersen har været rundt og fortælle om projektet sammen med fotoudstillingen.

Hvad fortæller børnene, og hvad kan vi bruge det til i vores hverdag?

Hvad siger børnene?

I vores hverdag er vi blevet meget opmærksomme på, at børn har deres helt egne strategier, når de har det godt, og når de ikke har det godt. Børn har det godt, når de bruger deres krop, og når de kravler højt op og har udsyn. Børnenes egne fotos viser, at steder, hvor de har det særlig godt, er steder, hvor der er mange grønne planter, både ude og inde. Børnenes fortællinger viser os, at deres venner, vores dyr og mange små hemmelige kroge har betydning for at have det godt.

Du kan læse mere om projektet i denne PDF fra BUPL, som også har lavet en podcast og en video om projektet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også artiklen Forskning viser: Børn har det godt, når de bevæger sig sammen fra Børn & Unge d. 4. maj 2018.