At have det godt-projektet

I årene 2016 og 2017, har vi sammen med Kim Rasmussen, forsker fra RUC, haft særlig fokus på det at have det godt. Kim Rasmussen spurgte mange børn her i huset; Har du det godt? Hvad gør du når du ikke har det godt? Vil du vise mig hvor du har det godt?
Han tog foto af de steder, som børnene viste ham, hvor de har det godt. Børnene lånte Kims kamera, og tog selv deres egne udvalgte billeder.
Kim Rasmussen og Lillian Gregersen (leder) har udvalgt særlige billeder  og lavet fotoudstillinger, ud fra det indsamlede materiale. Kim Rasmussen og Lillian Gregersen har været rundt og fortælle om projektet sammen med fotoudstillingen.

Hvad fortæller børnene, og hvad kan vi bruge det til i vores hverdag?

Hvad siger børnene?

I vores hverdag er vi blevet meget opmærksomme på at børn har deres helt egne strategier, når de har det godt og når de ikke har det godt. Børn har det godt når de bruger deres krop og når de kravler højt op og har udsyn. Børnenes egne foto, viser at steder hvor de har det særlig godt, er de steder hvor der er mange grønne planter, både ude og inde. Børnenes fortællinger viser os at deres venner, vores dyr og mange små hemmelige kroge har betydning for at have det godt.