Sådan bor vi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indretningen

Det betyder meget for os, at børnehaven opleves som et hjem og at alle som er her, har lyst til at blive her.
Børnehaven er alles hus, hvor alle skal føle sig hjemme, hvilket vi prøver at indrette efter. Vi har “rigtige” møbler, lysekroner, dyr, levende lys, pejs, badekar og frugttræer.
Børnene deltager i de daglige gøremål, såsom at ordne kaninbur, samle æg, støvsuge efter frokost og gøre rent.
Børnene kan være alle steder i børnehaven. Her er ingen “voksen-rum”, men masser af plads til børn. Vi ser det som børnenes hus.

Legepladsen

Legepladsen er som en have, men også som et sted for fysisk udfoldelse. Vi ser løbende på, hvordan vi kan ændre legepladsen, så den hele tiden svarer til vores behov. Når der bliver foretaget ændringer, sker det af forældre, børn, personale og havemand i fællesskab. I de senere år har vi fået bygget en bål-hytte, renoveret cykel- og legeskur og flyttet vores høns til et nyt hønsehus. Rundt om hønsehuset har vi fået lagt natursten, som ligeledes kan ses som gulvbelægning i børnehavens entré.
Indenfor såvel som udenfor skal der være små rum/steder, hvor børnene kan lege i fred og ro. Vi vil gerne have, at legepladsen tager sig indbydende ud. Den skal skærpe børnenes sanser og derfor skal der være rå og naturlige ting at røre ved og dufte til og der skal være farver fra planter og blomster.

Vi sørger for, at legepladsen skal give mulighed for kropslig udfoldelse, så som klatretræer, legehusets tag, klatrevæg, boldbane, bakken, cykler og gynger.
Børnene kan følge med i planternes udvikling og vækst, være med til at plukke æbler og bær, skylle og skrælle frugterne og i sidste ende lave æblemos til æblekage eller koge bær til gele.
Plantekasserne ved indgangen til børnehaven er tænkt med det samme formål. Her sår vi grøntsager, hvoraf vi bruger mange af dem til lammefesten.