Mad

For os har kostpolitik både et pædagogisk og et sundhedsfagligt formål.

Vi ønsker at børnene hovedsageligt skal have økologisk mad når vi har maddage, ved arrangementer mm. Vi serverer mælk, te og vand for børnene. Ved fødselsdage og afslutninger opfordrer vi forældrene til at begrænse mængden af sukker og til også at købe sunde økologiske produkter til børnehaven. Hvis forældrene er i tvivl, kan de henvende sig til personalet og få ideer og inspiration.

Nogle eftermiddage bliver børnene tilbudt et mellemmåltid fx knækbrød med frugt til, grød ell. lign.

Børn har altid mulighed for at få noget at spise, hvis og når de er sultne.

Da vi ønsker, at børnene skal føre viden med sig om sund kost og en sund krop, arbejder vi også pædagogisk målrettet med at lære dem om dette. Det sker primært gennem dialog om mad, gennem kropslige erfaringer, gennem maddage, motion mm.

Vi har gennem hele året særlig fokus på at støtte børnene i at have en sund krop og om at lære dem om samme. Dette sker gennem bevægelses-aktiviteter, fx løbeture, gennem massage, skovuger, en udfordrende legeplads, pædagoger som selv går foran samt understøtter børnenes nysgerrighed om samme.

For os er kostpolitik et pædagogisk tema. Kost, motion og udvikling hører nøje sammen.

Vi forbyder ikke slik, sukker og kager. Vi vil gerne lære børn at omgås sukker og søde sager på en fornuftig og afslappet måde. Vi bruger princippet, “den sunde fornuft”.